Om Havens Danmark

Moderne hestehold stiller store krav til hesten!

De fleste hesteejere stiller i dag større krav til deres heste end tidligere, med hensyn til sundhed, præstationer og holdbarhed - det gælder såvel hobby-ryttere, seriøse konkurrenceryttere, væddeløbstrænere og avlere. En hest er på mange måder sammenlignelig med en atlet og behøver derfor, hele livet igennem, et optimalt sammensat foder for at kunne vokse sig sund og stærk og siden yde toppræstationer i konkurrencer, avl eller væddeløb, hvor det ofte er marginalerne, der er afgørende. Som hesteejer bør man derfor også stille høje krav til sit hestefoder.

Alle HAVENS Hestefoders produkter til heste er udviklet i et tæt samarbejde med professionelle hestefolk og førende forskningsinstitutter indenfor heste-ernæring, ligesom firmaets dyrlæger, ernæringseksperter og leverandører er en vigtig kilde til nyeste viden på området. Der foregår i disse år meget forskning i hestens behov for vitaminer, mineraler, sporelementer, elektrolytter og antioxidanter, og ikke mindst i, hvordan en korrekt forsyning med disse kan forebygge vækstforstyrrelser, som f.eks.OCD hos føl og ungheste, og forskellige mangelsymptomer hos voksne heste, f.eks. ufrugtbarhed hos avlshopper, problemer med hud/hove, stress, uoplagthed/manglende præstationer hos konkurrenceheste, etc. HAVENS Hestefoder både støtter og deltager aktivt i denne forskning.

Kun de fineste råvarer anvendes til fremstilling af HAVENS Hestefoder. Der anvendes udelukkende rene, naturlige råvarer af 100 % vegetabilsk oprindelse, såsom sort havre, hvid havre, byg, hvede, spelt, hvedeklid, majs, olier, urter, gærkultur, hørfrø og lucerne (alfalfa). Alt korn er mikroniseret (dampbehandlet) for at øge såvel fordøjeligheden som holdbarheden. Produkterne er alle tilsat vitaminer, mineraler, sporstoffer, elektrolytter og antioxidanter i henhold til nyeste viden indenfor hesteernæring. Holdbarheden på alle foderprodukter er mindst 6 måneder (ved korrekt opbevaring) fra produktionsdato.

HAVENS Hestefoder er i dag den største og ældste producent af hestefoder i Benelux-landene. HAVENS Hestefoder nyder højeste status og anerkendelse overalt i Europa, Mellemøsten og Baltikum. Siden OL i Seoul i 1988, har HAVENS Hestefoder været fast leverandør af hestefoder til det hollandske landshold, hvilket foreløbig har resulteret i holdguld i springning i Barcelona i 1992, samt individuelt guld i Sydney i 2000. HAVENS Hestefoder er desuden flere gange blevet udpeget til officiel foderleverandør af arrangørerne ved de største hestebegivenheder, f.eks. VM i 1994 og CHIO Aachen 2004. Adskillige internationale topryttere (se referencer) fodrer i dag med HAVENS Hestefoder, ligesom et af verdens absolut førende stutterier, Zangersheide i Belgien, bruger og anbefaler HAVENS Hestefoder.

Certifikater: HAVENS Hestefoder er, som en af de ganske få fodervirksomheder, certificeret efter HACCP-standarden (Hazard Analysis Critical Control Points), som normalt kun anvendes af fremstillere af levnedsmidler til human ernæring. Kravene ved en HACCP-certificering er langt mere vidtgående, end ved f.eks. en ISO 9001-certificering. Såvel underleverandører, råvarer, fremstillingsprocessen og færdigvarer er derfor underlagt en meget omhyggelig kontrol, som sikrer hestefoder af ensartet og høj kvalitet – hver gang!